EN | FR | DE | IT | NL
vorige | volgende | index
zoek

Instellingen

Om verschillende instellingen van de LionsBase mobiele applicatie te openen, open het menu en kies “Instellingen”:

Access to the settings in the menu

This shows:

Instellingen

When you tap your name, you land on the authentication form we described already in chapter Eerste keer inloggen.

Gegevensbescherming en -uitwisseling

Zoals u ongetwijfeld weet, maken momenteel drie districten gebruik van LionsBase, namelijk MD 102 (Zwitserland/Liechtenstein), MD 114 (Oostenrijk) en, sinds januari 2023, MD 112 (België). De leden van deze landen maken met succes gebruik van deze mobiele applicatie.

Wat denk je? Wij hebben natuurlijk heel lang gedacht dat het geweldig zou zijn om informatie te kunnen krijgen over clubs in het andere land en contacten te zoeken, net zoals we dagelijks (ok, of wekelijks) doen voor Lions en LEO leden in ons eigen land.

De bedoeling was om informatie over de grenzen heen uit te wisselen.

Gecontroleerde data uitwisseling tussen alle LionsBase deelnemende landen

GDPR. U weet ongetwijfeld dat het staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en dat het al van kracht is in Europa, dus Oostenrijk en België. Maar ook in Zwitserland nemen we privacy en gegevensbescherming serieus. Daarom zijn we blij te kunnen aankondigen dat uitwisseling van gegevens tussen Zwitserland/Liechtenstein, Oostenrijk en België (en elk toekomstig land) niet automatisch is.

Het reglement is logisch. Indien je info wenst over een lid in een ander LionsBase land, moet je je eigen profiel delen. Opgelet: we vragen niet al je info te delen, maar enkel wat we aanzien als “basic Lions info”, zoals, je naam, je photo, je club en je Lions geschiedenis.

Hint

**OPGELET:**Data uitwisseling is volledig vrij en wordt standaard niet gedaan. We hopen nochtans dat je info zal delen (basis info over jou is reeds beschikbaar voor alle Lions leden, wereldwijd, bij LCI ). Maar als je voor andere buitenlandse LionsBase gebruikers anoniem wenst te blijven, is dat OK voor ons!

Na toelating gegeven te hebben om je basis profiel info te delen, kan je selecteren welke delen van info je wenst te tonen. Dit is bv. email adres, tel nummer, professionele data,…

../../../_images/Data-Exchange.gif

LionsBase Instellingen

Dit zijn “geavanceerde” instellingen voor de toepassing. De volgende opties zijn beschikbaar:

Bron van het nieuws

In dit scherm kunt u instellen welke nieuwsartikelen u kunt lezen wanneer u de toepassing opent:

Dashboard bij authenticatie

Die nieuwsartikelen zijn verzameld uit verschillende “bronnen”:

Bron van het nieuws

Standaard krijgt u nieuws te zien dat is aangemaakt voor:

  • de websites van clubs in uw zone;

  • your zone;

  • your district;

  • your multiple district.

Maar u kunt de lijst natuurlijk aanpassen, andere bronnen toevoegen (klik op het omcirkelde “+”-pictogram rechtsboven om andere beschikbare bronnen van nieuwsartikelen te zien) of individuele bronnen verwijderen door een item naar links te vegen om een prullenbakpictogram bloot te leggen waarmee u die bron uit uw interesselijst kunt verwijderen.

Hint

Als u elk item in uw lijst verwijdert, wordt uw lijst automatisch opnieuw geconfigureerd naar de standaardinstellingen.

Over

Op dit scherm kunt u controleren welke versie van de LionsBase mobile applicatie u gebruikt, of dit de laatste is, de applicatie tonen op App Store of Google Play en een beoordeling achterlaten, of toegang krijgen tot deze documentatie.

Voetnoten

1

Beschikbaar sinds Versie 8.5.0.

Documentation created using Sphinx 4.3.2 and integrated in TYPO3 with restdoc.